Policijsko nasilje

Osuda agresivnog čina policije u Livnu

Odnos policijskih tijela MUP-a HBŽ , ističu, bio je isuviše agresivan čin ponašanja, koji je za svaku osudu.
Vijesti / Flash | 26. 08. 2022. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za građansku suradnju iz Livna osudio je ''ponašanje djelatnika MUP-a HBŽ prema građanima i građankama Livna, stanovnicima koji su izišli na mirne prosvjede, da brane svoje i naše izvore vode''.

Naime, u petak su mještani naseljenih mjesta Megdan, Potkraj, Tušnica, Džebe i Krivića Gaj, izišli po šesti put u posljednje tri godine na prosvjede da spriječe iskorištavanje prirodnih resursa, točnije vode.

''Mirni prosvjedi koji su se odvijali u selu Megdan, gdje su građani i građanke pokušali spriječiti prolazak izvođača radova, zbog kako se navodi, nelegalne koncesije, ne smije i ne treba biti povod ili dozvola organima reda da na nasilan način uklanjaju i uhićuju stanovnike s mjesta događaja'', navode.

Odnos policijskih tijela MUP-a HBŽ , ističu, bio je isuviše agresivan čin ponašanja, koji je za svaku osudu.

Centar za građansku suradnju upućuje punu podršku sugrađanima i sugrađankama iz Megdana, Potkraja, Tušnice, Džeba i Krivića Gaj u borbi za prirodne resurse te pozivaju institucije i nadležna ministarstva da preispitaju ovaj događaj, kao i sve što je vezano uz slučaj dodjeljivanja koncesije za eksploataciju vode i sirovina na ovom lokalitetu.

''Ljudska i građanska prava nam svima pripadaju podjednako, i nijedan pojedinac nema pravo umanjivati ta prava na štetu drugog čovjeka'', istaknuli su.

Video: Mirni protest mještana u livanjskoj opštini pretvorio se u sukob između demonstranata i policije
Kopirati
Drag cursor here to close